Gletsjertocht Nigardsbreen - Reisverslag uit Geiranger, Noorwegen van Annick Peters - WaarBenJij.nu Gletsjertocht Nigardsbreen - Reisverslag uit Geiranger, Noorwegen van Annick Peters - WaarBenJij.nu

Gletsjertocht Nigardsbreen

Door: Annick

Blijf op de hoogte en volg Annick

07 Augustus 2016 | Noorwegen, Geiranger

Gletsjertocht

Met feyenoord op radio rijnmond op de achtergrond schrijf ik deze blog, want dat kan Jor natuurlijk niet missen! We zitten nu aan de Geirangerfjord, waar we gisteravond laat zijn aangekomen. Ik had gelezen dat je bij het National Park Jostedal een gletsjertocht met een gids kon doen. Dat leek me heel gaaf en lag redelijk op de weg naar Geiranger. Gisteren zijn we dus een echte Gletsjer op geweest! Eerst moesten we een stukje met de boot en daarna nog ongeveer een uur lopen richting de Nigardsbreen. Dat was een hele grote gletsjer. Het zag er heel bijzonder uit, zo'n enorme klomp ijs. Het is te gevaarlijk om zelfstandig een gletsjer te beklimmen dus hadden we een gids. We gingen met een groep van ongeveer 15 mensen. We kregen speciale onderkantjes voor onze schoenen met een soort spijlen die je dan in het ijs zet tijdens het lopen. We werden met zn allen achter elkaar gezekerd aan een touw. Ook kregen we een ijzeren stok die je in het ijs kan slaan zodat je beter kan balanceren. Nou, toen gingen we eindelijk het ijs op! Mega glad! Door de gekke spijkers onder je schoenen was het echter helemaal niet gevaarlijk. Het was zo bijzonder om het ijs op te gaan. De gletsjer was al ongeveer 200.000 jaar oud en was al veel kleiner geworden dan dat hij toen was. Je zag ook dat hij aan de onderkant veel aan het smelten was en er was daardoor ook een waterval te zien. Er waren veel gaten waar je doorheen kon kijken en onze gids vertelde ons allerlei leuke weetjes. Het was weer een hele ervaring!!

Na de gletsjertocht, die om 16:30 afgelopen was, moest ik nog 4,5uur rijden. Dat leek me pittig maar ging eigenlijk heel makkelijk! We reden door het prachtige natuurgebied Jotunheimen, met de grootste bergen van Noorwegen. We hebben gegeten in het dorpje Lom, waar allerlei restaurantjes in hutjes te vinden waren.

Later kwamen we aan in Geiranger. Een hele leuke grote camping direct aan de fjord. Het was al laat dus we zijn lekker gaan slapen.

Vanochtend hebben we in Geiranger ontbeten en wat langs de fjord gelopen. Nu even feyenoord kijken en zometeen verder de omgeving verkennen!

Tot later!

Xxxx

• 07 Augustus 2016 - 14:18

Saskia En Richard :

Prachtig allemaal!

• 07 Augustus 2016 - 21:41

Corrie:

Wat een spannende ondernemingen, ik heb nu ook nog wat terug gelezen.
    Ik had het gevolgd op mijn telefoon ik was bij Andrea in huis die ook op vakantie was.
    Reageren was voor mijn daarom "wat"moeilijk met die kleine lettertjes zat ik telkens mis.
    Ben wel heel blij dat jullie het zo goed hebben en genieten.
    Maar ook jullie grenzen bewaken, je weet ik ben niet zo'n held en zie snel beren op de weg of op glad ijs.
    Lieverds geniet jullie verdienen het !

• 07 Augustus 2016 - 21:44

Corrie:

Eventjes nog xxx liefs uit Rotterdam

• 08 Augustus 2016 - 07:39

Karel Sla:

Super dag voor jullie weer he .als jullie terug komen in Nederland dan gaan jullie die bergen nog missen haha
    Xx van ons

• 10 Augustus 2016 - 09:08

Elisa:

Wauw heel gaaf die gletsjers! Lijkt me echt heel tof.